Στις καταγγελίες που αναφέρουν ότι δημοτικοί υπάλληλοι στην Ξάνθη περισυλλέγουν αδέσποτα σκυλιά και τα εγκαταλείπουν σε ερημική τοποθεσία για να πεθάνουν από ασιτία απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ραμαδάν Μποζ, χαρακτηρίζοντάς τες ως ανυπόστατες.

«Από εμένα δεν δόθηκε ποτέ εντολή να γίνει κάτι τέτοιο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ξάνθης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». Πρόσθεσε ότι οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έκανε γνωστό ότι στον δήμο Ξάνθης λειτουργεί μια από τις πλέον οργανωμένες υπηρεσίες περίθαλψης αδέσποτων, μέσω της οποίας τους τελευταίους 9 μήνες πραγματοποιήθηκαν 290 στειρώσεις και εμβολιασμοί αδέσποτων, εκτός από τις περιθάλψεις.

Όπως επισήμανε, σύμφωνα με την καταγγελία φιλοζωικού σωματείου, που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο, δημοτικοί υπάλληλοι περισυλλέγουν τα αδέσποτα και τα μεταφέρουν με φορτηγό σε ερημική περιοχή, όπου τα εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

Ο κ. Μποζ τόνισε ότι το φορτηγό του δήμου περνάει από τη συγκεκριμένη περιοχή για άλλους λόγους και όχι να μεταφέρει αδέσποτα, χαρακτήρισε ανεύθυνους όσους υιοθετούν και στη συνέχεια εγκαταλείπουν ζώα και ανέφερε ότι οι δημότες της Ξάνθης, που διαπιστώνουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αδέσποτα, μπορούν να επικοινωνούν με τη δημοτική υπηρεσία, στο τηλέφωνο: 25410 68003.

 

newsbeast.gr