Τα χταπόδια κρεμασμένα δίπλα από τα βράχια της Πειραϊκής θυμίζουν σκηνικό σε αιγαιοπελαγίτικό νησί και προσελκύουν τις παρέες που στέκονται στην ουρά για ένα τραπέζι… δίπλα στη θάλασσα.

«Περιμέναμε μία ώρα να κάτσουμε. Τουλάχιστον αξίζει η αναμονή αξίζει το φαγητό».

Κάποιοι έκατσαν και στο πεζοδρόμιο. Στις κουζίνες γίνεται «μάχη» για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες ενώ οι σερβιτόροι διανύουν χιλιόμετρα αυτή την ημέρα.

«Προετοιμασία κάνουμε μία εβδομάδα κι ανοίξαμε από τις 8 το πρωί. Είμαστε με δύο ώρες ύπνο», ανέφερε ο Φώτης Κουρνιώτης, επιχειρηματίας εστίασης.

Τα τραπέζια είναι γεμάτα με κόσμο και χαμόγελα. Την τιμητική τους έχουν και σπεσιαλιτέ ειδικές για αυτές τις ημέρες.

«Έχουμε τη γαρίδα με λάδι, λεμόνι, μουστάρδα, την περίφημη μουστάρδα. Αυτή είναι μία πολύ ωραία σάλτσα, συνδυάζεται πάρα πολύ καλά με το ούζο. Έχει κάνει θραύση παλιότερα και συνεχίζει να κάνει», είπε ο Γρηγόρης Καίσαρης, επιχειρηματίας εστίασης.

Οι κρατήσεις στα ουζερί για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, με τις τιμές να είναι ελαφρώς τσιμπημένες σε σχέση με πέρυσι, κάτι όμως που δεν νοιάζει τους πελάτες.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλή παρέα και η γρήγορη εξυπηρέτηση.


Πηγή