Κατσικάκι κοκκινιστό με αμπελοφάσουλα

Προετοιμασία: 30΄ / Μαγείρεμα: 1 ώρα + 30΄

Ταξιδέψαμε στην Κίμωλο και συλλέξαμε τις καλύτερες συνταγές του νησιού!

Υλικά (για 4 – 6)

  • 1 κιλό κατσικάκι, μπούτι και σπάλα, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κατσίκι και σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον πελτέ, 100 ml νερό και τα μπαχαρικά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε τα αμπελοφάσουλα και 100 ml νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα.

kathimerini.gr

Πηγή