Ο κ. Παντελής Μουρελάτος είναι ιδιοκτήτης ενός σκύλου ράτσας κόλεϊ. Ενα σκυλάκι έξι ετών που τον είχε πάντα μαζί του. Το Σάββατο το απόγευμα ήταν μαζί με το αγαπημένο του σκυλάκι στο χωράφι για αγροτικές εργασίες. Κάποια στιγμή άφησε το σκυλί ελεύθερο για την ανάγκη του.

Το ζωάκι ανηξερο από ιδιοκτησίες μπήκε στο χωράφι του γείτονα . Ο γείτονας βρισκόταν και αυτός την ίδια ώρα στο χωράφι του και μόλις είδες τον σκύλο -σύμφωνα με τον κ. Μουρελάτο- χωρίς να προσπαθήσει να τον απομακρύνει με άλλο τρόπο, έβγαλε το κυνηγητικό του όπλο και τον πυροβόλησε και μάλιστα τρεις φορές!!! Το σκυλί τραυματίστηκε θανάσιμα. Σοκαρισμένος ο ιδιοκτήτης του σκύλου με το θέαμα που είδες μπροστά στα μάτια του έτρεξε να βοηθήσει το πιστό του σύντροφο αλλά δεν πρόλαβε! Το σκυλάκι είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Στο σημείο κατέφθασε το περιπολικό μετά από κλήση του κ. Μουρελάτου αλλά το άτομο που πυροβόλησε τον σκύλο είχε εξαφανιστεί. Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στο Σύλλογο Ζωόφιλων και έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.