Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Είναι εικόνες της απόλυτης φρίκης. Έχουν κρεμάσει σε έναν αυτοσχέδιο σταυρό μία αλεπού σε δάσος της Κεφαλονιάς.

Ο άνθρωπος που είδε πρώτος μπροστά στα μάτια του το αποτρόπαιο θέαμα πάγωσε. Μπορούσε κανείς να διακρίνει την κρεμασμένη αλεπού από κεντρικό δρόμο του νησιού.

«Ο συγκεκριμένος κάτοικος της περιοχής που είδε την αλεπού αμέσως ειδοποίησε τις αρχές. Από εκεί και πέρα πραγματικά το γεγονός είναι συγκλονιστικό. Ο κόσμος θα έχει λέγαμε θυμώσει πάρα πολύ για αυτή τη συμπεριφορά. – είναι μια μεμονωμένη συμπεριφορά ενός κατοίκου. Άγνωστος ποιος είναι έως στιγμής δε γνωρίζουμε και θεωρώ ότι πρέπει να βρεθεί, ώστε να μη ξανασυμβεί αυτό το πράγμα», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάκη Λεκάτσα.

Ο δράστης φρόντισε πρώτα να πυροβολήσει το άτυχο ζώο και αφού βεβαιώθηκε ότι είναι νεκρό του έκοψε την ουρά. Με δύο κούτσουρα έφτιαξε έναν σταυρό και έδεσε πάνω σε αυτόν το άψυχο σώμα της αλεπούς και την κρέμασε ψηλά σε ένα δέντρο.

«Τα σενάρια πολλά μπορούν να ειπωθούν. Σίγουρα είναι κάποιος άνθρωπος, ο οποίος μισεί τα ζώα. Γενικά μισεί τη ζωή θα λέγαμε, γιατί και η αλεπού έχει μια ζωή. Ζούσε ελεύθερα στη φύση και κάποιος πήγε και της αφαίρεσε τη ζωή. Και όχι μόνο της αφαίρεσε τη ζωή φρόντισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά. Νομίζω ότι παραπάνω να πούμε οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους», πρόσθεσε ο κ. Λέκάτσας.

Για δύο ημέρες στο ίδιο σημείο

Ειδοποιήθηκε άμεσα το δασαρχείο και μετά από νεκροψία διαπίστωσαν ότι η αλεπού ήταν στο σημείο για δύο μέρες.

«Είχε μια πληγή στο λαιμό πιθανόν ενδεχομένως από πυροβολισμό από κάποιο άλλο τραύμα; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Έχει γίνει μήνυση μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατά αγνώστου και ταυτόχρονα γίνονται έρευνες από την υπηρεσία μας όσο αφορά για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών», ανέφερε ο δασάρχης.

«Έχουμε κάποιον ύποπτο με λίγα λόγια. Αυτή τη στιγμή είναι λίγο στο ψάξιμο», είπε ένας κάτοικος της περιοχής.

Όλο το νησί έχει συγκλονιστεί και τα σενάρια που ακούγονται για να φτάσουν στα ίχνη του δράστη είναι πολλά.

Θεωρούν πως ήταν μία στοχευμένη κίνηση.

«Είναι ένα πρωτοφανές περιστατικό για το νησί της Κεφαλονιάς. Εγώ προσωπικά δε γνωρίζω να έχει ξανασυμβεί τέτοιος βασανισμός ενός ζώου», προσθέτει ο δημοσιογράφος.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, με την υπόθεση να είναι στα χέρια της Δασικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς.Πηγή