1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένη σε γάλα
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. κρέμα γάλακτος
4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Στραγγίζετε καλά την ψίχα και την ρίχνετε κι αυτήν μέσα. Έπειτα το αβγό, το αλάτι και τα καρυκεύματα.
Ζυμώνετε καλά, να γίνει ένα εύπλαστο μαλακό μείγμα. Το πλάθετε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αδειάζετε τη μισή κούπα λάδι και τα τηγανίζετε σε δυνατή στην αρχή, μέτρια στην συνέχεια φωτιά.
Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα
Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουτ. σούπας λάδι, να μαλακώσουν και ρίχνετε το κρασί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να εξατμιστεί το μισό κρασί.
Κατόπιν ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
Έπειτα ρίχνετε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνετε να πάρουν βράση όλα μαζί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Ραντίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε.
Πηγή