Κεφτέδες κοκκινιστοί, αυθεντικοί | iefimerida.gr
Αγαπημένο φαγητό, ακόμη και το καλοκαίρι. Σας προτείνω να το σερβίρετε με σαλάτα ή ωμά λαχανικά (κρέας και υδατάνθρακες δεν ταιριάζουν).
Υλικά
- 500 γραμμάρια κιμά
- 2 αυγά
- 2 μεσαία κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια τριμμένο παξιμάδι
- 3 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
- 1 κουταλιά σάλτσα πελτέ ντομάτας
- 3+2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ ετοιμάστε τους κεφτέδες: στον κιμά προσθέστε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδι (όχι τα σκόρδα), τα δύο αυγά, το τριμμένο παξιμάδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
- Ζυμώστε ελαφρά τον κιμά, πλάστε μεγάλους κεφτέδες
- Σε βαρύ και βαθύ τηγάνι ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τους κεφτέδες
- Μέσα στο τηγάνι προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό και ροδίστε απαλά
- Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, ή το κονκασέ, και τον πελτέ ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι, αφήστε τους κεφτέδες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου
- Ανακατέψτε συχνά, προσθέστε σταγόνες νερό αν χρειαστεί, προσθέστε ψιλοκομμένο βασιλικό πριν το τέλος
- Οσο λιγότερα υγρά, τόσο καλύτερα
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με παρμεζάνα
<!–
–>