Κεφτέδες κοκκινιστοί, αυθεντικοί | iefimerida.gr


Αγαπημένο φαγητό, ακόμη και το καλοκαίρι. Σας προτείνω να το σερβίρετε με σαλάτα ή ωμά λαχανικά (κρέας και υδατάνθρακες δεν ταιριάζουν).

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κιμά
  • 2 αυγά
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια τριμμένο παξιμάδι
  • 3 ώριμες ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
  • 1 κουταλιά σάλτσα πελτέ ντομάτας
  • 3+2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ ετοιμάστε τους κεφτέδες: στον κιμά προσθέστε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδι (όχι τα σκόρδα), τα δύο αυγά, το τριμμένο παξιμάδι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώστε ελαφρά τον κιμά, πλάστε μεγάλους κεφτέδες
  • Σε βαρύ και βαθύ τηγάνι ρίξτε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τους κεφτέδες
  • Μέσα στο τηγάνι προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο μαϊντανό και ροδίστε απαλά
  • Προσθέστε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, ή το κονκασέ, και τον πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι, αφήστε τους κεφτέδες να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου
  • Ανακατέψτε συχνά, προσθέστε σταγόνες νερό αν χρειαστεί, προσθέστε ψιλοκομμένο βασιλικό πριν το τέλος
  • Οσο λιγότερα υγρά, τόσο καλύτερα
  • Σερβίρετε και γαρνίρετε με παρμεζάνα

<!–

–>



Πηγή