Πολύ καλός μεζές, τρώγεται από τώρα ως τα τέλη του καλοκαιριού.
Υλικά
- 2 μεσαία κολοκυθάκια
- 1 κουταλιά αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 + 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 2 αυγά
- 1 φλυτζάνι κομματιασμένη φέτα
- 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Περάστε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, στίψτε τα, βάλτε αλάτι και αφήστε τα 20 λεπτά να στραγγίσουν όλα τα υγρά
- Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, στίψτε τα και πάλι
- Χτυπήστε τα αυγά με ένα πηρούνι
- Σε μπολ βάλτε τα κολοκυθάκια, πιπεριά, ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, μπέικιν, φρυγανιά τριμμένη και χτυπημένα αυγά
- Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι
- Πλάστε τη ζύμη σε κεφτέδες και τηγανίστε σε ζεστό λάδι, ώσπου να ροδίσουν
- Ετοιμοι! Συνδιάστε τους με τζατζίκι ή με ντιπ γιαουρτιού
Πηγή