Πολύ καλός μεζές, τρώγεται από τώρα ως τα τέλη του καλοκαιριού.

Υλικά

  • 2 μεσαία κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιά αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 + 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι κομματιασμένη φέτα
  • 2 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Περάστε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, στίψτε τα, βάλτε αλάτι και αφήστε τα 20 λεπτά να στραγγίσουν όλα τα υγρά
  • Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, στίψτε τα και πάλι
  • Χτυπήστε τα αυγά με ένα πηρούνι
  • Σε μπολ βάλτε τα κολοκυθάκια, πιπεριά, ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, μπέικιν, φρυγανιά τριμμένη και χτυπημένα αυγά
  • Ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι
  • Πλάστε τη ζύμη σε κεφτέδες και τηγανίστε σε ζεστό λάδι, ώσπου να ροδίσουν
  • Ετοιμοι! Συνδιάστε τους με τζατζίκι ή με ντιπ γιαουρτιού

iefimerida.gr


Πηγή