Κεφτέδες κοτόπουλο με παρμεζάνα





Αν έχετε αποφασίσει να μειώσετε το κρέας, είναι η κατάλληλη στιγμή. Προτιμήστε το κοτόπουλο, αγοράστε βιολογικό.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελάχιστο μπούκοβο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζητήστε στον κρεοπώλη σας να σας κόψει κιμά κοτόπουλο
  • Αν αυτό είναι αδύνατο, κόψτε μόνοι σας 4 στήθη (βιολογικό)
  • Σε μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα υλικά: κιμά, μαϊντανό, παρμεζάνα, ψιλοκομμένο σκόρδο, τσίλι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τηγανίστε τα κεφτεδάκια παρμεζάνας σε ελαιόλαδο, ροδίστε τα καλά
  • Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, πράσινα λαχανικά ή χωριάτικη ελληνική

iefimerida.gr