Κέικ με γεύση καρύδα

Υλικά

Για το κέικ

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ κούπες καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
  • 4 αυγά
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη

  • ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
  • 1 κούπα ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
  2. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και κατόπιν την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.

Για την επικάλυψη

  1. Αφήστε λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα και την καρύδα. Προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο.
  3. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω στο κέικ και κατόπιν ρίξτε την ινδική καρύδα.