Προετοιμασία: 20΄ Ψήσιμο: 50΄
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο + επιπλέον για το ταψί
- 1½ κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κούπα sour cream ή crème fraîche
- 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.
Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη 1 κούπα από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη sour cream και τη βανίλια.
Τέλος, ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζουμε τη μισή ζύμη μέσα στη φόρμα.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη 1/2 κούπα ζάχαρη που μας έμεινε, την κανέλα και τα καρύδια και αδειάζουμε τα 2/3 πάνω από τη ζύμη της φόρμας.
Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα-καρύδια που έμεινε. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Σερβίρεται ζεστό.