Υλικά:

250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ. ζάχαρη
2 αυγά
130γρ. βούτυρο, λιωμένο
1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150ml γάλα, χλιαρό
1κ.σ. βούτυρο
4 μπανάνες, ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία:

1.Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
2.Χτυπήστε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και το χλιαρό γάλα. Χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3.Πάρτε ένα τηγάνι και με μια κουταλιά βούτυρο σοτάρετε τις μπανάνες, αφού τις κόψετε σε ροδέλες, μαζί με λίγη ζάχαρη για περίπου πέντε λεπτά.
4.Προσθέστε τις μπανάνες, κρατώντας μερικές για το τέλος και ανακατέψτε ελαφρώς.
5.Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετήστε τις υπόλοιπες ροδέλες στην επιφάνεια. Πιέστε τις ελαφρά.
6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή