Υλικά
3/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη λεβάντα
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη λεβάντα. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι, το μείγμα με βούτυρο και το μείγμα με το γάλα μέχρι να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα κέικ.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ είναι έτοιμο πρέπει να περνάει από μέσα ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.
Πηγή