Το κέικ μπανάνας είναι μια καλή ιδέα για τους μικρούς μας φίλους καθώς στην πιο κάτω συνταγή δεν περιέχει ζάχαρη.
Υλικά:
3 ώριμες μπανάνες.
½ φλιτζάνι μέλι.
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας.
Χυμός από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του.
2-3 κ.σ. ζάχαρη μαύρη βιολογική.
2 ½ κούπες αλεύρι φαγόπυρου (φυσικά χωρίς γλουτένη).
2κς λιναρόσπορος σε 6κς νερό (το αφήνούμε για περίπου 30 λεπτά).
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.
¼ κ.γ. αλάτι.
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες και μαζί με το μέλι τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους να ψηθούν σε χαμηλή προς μεσαία φωτιά (μέχρι να μαλακώσουν). Σε ένα μπολ τοποθετούμε το έτοιμο μίγμα μας μαζί με όλα τα υλικά:την ζάχαρη, το λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι,την κανέλα, το χυμό από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγα το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με το χέρι, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C σε ορθογώνιο, που πρώτα έχουμε αλείψει με λάδι καρύδας, για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.