Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη συνταγή για σούπερ αφράτο γλυκό, καλοκαιρινό, με κεράσια και ψίχα αμυγδάλου. Πολύ μαλακό, σαν μους.
Υλικά
- 70 γραμμάρια αλεύρι
- 30 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
- 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
- 1 μερίδα βανίλια σε σκόνη
- 5 κρόκους αυγού
- 3 ασπράδια αυγού
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 μικρό ποτηράκι γάλα
- Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
- 300-400 γραμμάρια κεράσια, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και την βανίλια -Χτυπήστε καλά
- Προσθέστε το αλεύρι, την ψίχα αμυγδάλου -Αναμείξτε καλά
- Προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τέλος βάλτε το λιωμένο βούτυρο
- Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά υγρό
- Χτυπήστε τα ασπράδια, καλά, με μια πρέζα αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα, απαλά
- Βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια -Ρίξτε τα μισά κεράσια στον πάτο της φόρμας
- Απλώστε από πάνω το μείγμα, ρίξτε και τα υπόλοιπα κεράσια
- Ψήστε για 40 λεπτά -Καλύψτε αν χρειαστεί με αλουμινόχαρτο
- Γαρνίρετε με άφθονη άχνη όταν κρυώσει
<!–
–>
Πηγή