Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη συνταγή για σούπερ αφράτο γλυκό, καλοκαιρινό, με κεράσια και ψίχα αμυγδάλου. Πολύ μαλακό, σαν μους.

Υλικά

  • 70 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
  • 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
  • 1 μερίδα βανίλια σε σκόνη
  • 5 κρόκους αυγού
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό ποτηράκι γάλα
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 300-400 γραμμάρια κεράσια, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και την βανίλια -Χτυπήστε καλά
  • Προσθέστε το αλεύρι, την ψίχα αμυγδάλου -Αναμείξτε καλά
  • Προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τέλος βάλτε το λιωμένο βούτυρο
  • Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά υγρό
  • Χτυπήστε τα ασπράδια, καλά, με μια πρέζα αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα, απαλά
  • Βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια -Ρίξτε τα μισά κεράσια στον πάτο της φόρμας
  • Απλώστε από πάνω το μείγμα, ρίξτε και τα υπόλοιπα κεράσια
  • Ψήστε για 40 λεπτά -Καλύψτε αν χρειαστεί με αλουμινόχαρτο
  • Γαρνίρετε με άφθονη άχνη όταν κρυώσει

<!–

–>


Πηγή