Υλικά για 4 άτομα
- 3 φλιτζάνια αμυγδαλόσκονη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κούπας λάδι
- 1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
- 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
- Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Κατόπιν, ρίχνετε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και το πουρέ μπανάνας και ρίχνετε στη φόρμα.
- Ψήνετε για 33-43 λεπτά. Μόλις, είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
The post Κέικ σοκολάτας με μπανάνα – Ιδανικό για πρωινό αλλά και σνακ appeared first on Agrinio24 News.