Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 κούπες κακάο
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία.
  3. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
  4. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
  5. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.