Κέικ σοκολάτας με ινδοκάρυδο
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 5 μεγάλα αυγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3/4 κούπες κακάο
- 1/4 κουταλάκι σόδα
- 1 κούπα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία.
- Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
- Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Τέλος πασπαλίζετε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.