Δύο από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Κέρκυρας, που περιπολούν με ποδήλατα στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, βράβευσε σήμερα, 12 Αυγούστου 2016, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης

Πρόκειται για τους Υπαρχιφύλακες Βασίλειο Χαλικιά και Σταμάτιο Βασιλάκη, οι oποίοι την 28 Ιουλίου 2016 διέσωσαν από πνιγμό 30χρονη υπήκοο Ισπανίας, στην περιοχή του όρμου της Γαρίτσας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης συνεχάρη τους αστυνομικούς για την πράξη τους και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«..Σήμερα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα, μια μέρα που κατοχυρώνει την ανθρώπινη πλευρά, η οποία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία……. Για εμάς, που βασικός πυλώνας στην προσπάθεια να στηριχθεί η οικονομία είναι ο τουρισμός, πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν πιο εδραιωμένο το αίσθημα ασφάλειας. Την εδραίωση αυτή του αισθήματος ασφάλειας οι αστυνομικοί στην Κέρκυρα την έχουν κατοχυρώσει με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο…..

…Σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων που αναδεικνύουν το κοινωνικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες σε όλη τη χώρα, όπως οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, τα Γραφεία Εξυπηρέτησης τουριστών, ο θεσμός των αστυνομικών με ποδήλατα. Το επόμενο βήμα είναι ο τοπικός Αστυνόμος. Ο τοπικός Αστυνόμος είναι ένας θεσμός που λειτουργεί σε χώρους που μας παραχωρούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση και καλύπτει στην καθημερινότητα τις ανάγκες του πολίτη, για να μην ταλαιπωρείται, μετακινούμενος ασκόπως ή και με κάποιο κόστος…».

Ο Γενικός Γραμματέας απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Υπαρχιφύλακες καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Μουζακίτη, για τη δωρεά ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το θεσμό των περιπολιών με ποδήλατα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο πατήρ Δημήτριος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Γεώργιος Τσιρογιάννης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αγάθος, Διοικητές των Υπηρεσιών της Κέρκυρας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Ενώσεων, καθώς και Αξιωματικοί και άλλοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

https://www.youtube.com/watch?v=ouvSZ8PJuac