Κιμάς για μπολονέζ
Τα μακαρόνια με κιμά -μπολονέζ- είναι μια εύκολη συνταγή, αλλά θέλει τα μυστικά του.
Υλικά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι σέλινο, 1/2 φλυτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- 2 φλυτζάνια λευκό κρασί
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτα πουμαρό μεγάλο
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα
- 1 πακέτο ριγκατόνι ή σπαγγέτι ή ταλιατέλες al dente
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο ροδίστε κρεμμύδι, σέλινο και καρότα για 5 λεπτά -Στο τέλος ρίξτε τα σκόρδα ψιλοκομμένα
- Προσθέστε τον κιμά και αναμείξτε απαλά επί 5 λεπτά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Πρέπει ο κιμάς να ροδίσει καλά -Προσθέστε το γάλα, αφήστε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί –Αυτό είναι το πρώτο μυστικό
- Προσθέστε τα 2 φλυτζάνια λευκό κρασί, ανακατέψτε κάπου κάπου, αφήστε να απορροφηθεί –Το άφθονο κρασί είναι το άλλο μυστικό της συνταγής
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτα και 1 ποτηράκι νερό
- Το τρίτο μυστικό: Αφήστε τη μπολονέζ να βράσει 3 ώρες. Στις περισσότερες συνταγές για αυθεντική, ιταλική μπολονέζ βλέπω ότι πρέπει να βράσει 5-6 ώρες
- Βράστε τα μακαρόνια της επιλογής σας σε αλμυρό νερό, σερβίρετε με μπόλικη μπολονέζ και άφθονη παρμεζάνα