Κινόα στη σαλάτα





Η κινόα θεωρείται υπερτροφή και μάλλον τη χρειαζόμαστε ενόψει του χειμώνα.

Είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κάποιος να τρώει ψωμί στα γεύματά του. Βάλτε την σε όλες τις συνταγές.

Για την κινόα

  • 1/2 φλυτζάνι ξερή κινόα
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • Ελάχιστο αλάτι, χυμό λεμονιού

Για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλίτσες μπαλσάμικο
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Για την σαλάτα

  • 200 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
  • 200 γραμμάρια ντοματίνια
  • Μισό κόκκινο κρεμμύδι
  • 100 γραμμάρια ελιές
  • 50 γραμμάρια φέτα
  • Λίγο μαϊντανό

Για την σάλτσα ντρέσινγκ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο


Εκτέλεση

  • Σε κατσαρολάκι βάλτε την κινόα, το νερό και το αλάτι -Αφήστε να βράσει, χαμηλά, για 15 λεπτά
  • Αν χρειαστεί, προσθέστε νερό, βγάλτε από τη φωτιά και σκεπάστε για 2 λεπτά
  • Ετοιμη! Οταν κρυώσει προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού
  • Σε τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο
  • Προσθέστε σταδιακά το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μπαλσάμικο
  • Συνολικά χρειάζονται 15 λεπτά
  • Σε μεγάλο μπολ βάλτε την καλοπλυμμένη σαλάτα, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, τις ελιές, τη φέτα -Το κοτόπουλο και την κινόα βάλτε τα στην κορυφή
  • Ετοιμάστε τη σος με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, δοκιμάστε την και ρίξτε την στην σαλάτα
  • Σερβίρετε με φετούλες λεμόνι και ροδέλες κρεμμύδι

iefimerida.gr