Κις λορέν, στη στιγμή
Παραδοσιακή συνταγή της βόρειας Γαλλίας η κις λορέν (Quiche lorraine) έγινε παγκόσμια μόδα. Αγοράστε ποιοτικό μπέηκον και μια καλή χωριάτικη ζύμη.
Υλικά
- 1 ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή
- 200 γραμμάρια μπέηκον
- 4 αυγά
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι γάλα
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ
- Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέηκον σε κομμάτια
- Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο
- Απλώστε το μπέηκον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα
- Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει -Ετοιμη!