Κλαφουτί με κεράσια

Εμβληματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας οι τάρτες με φρούτα.

Το κλαφουτί με κεράσια, δηλαδή τάρτα χωρίς ζύμη, μπορεί να σερβιριστεί κρύα, χλιαρή ή και ζεστή, ανάλογα με την περίπτωση.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κεράσια μαύρα
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη +20 γραμμάρια για το ταψάκι
  • 75 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά του καφέ ρούμι
  • 1 μπαστούνι βανίλια
  • 1 μικρό ποτηράκι γάλα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά καλά, με αυγοδάρτη, προσθέστε τη ζάχαρη (100 γραμμάρια), χτυπήστε
  • Προσθέστε το αλεύρι, χτυπήστε -Ανοίξτε το μπαστούνι βανίλιας, πάρτε τα μαύρα σποράκια, ρίξτε τα στο μείγμα -Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρούμι και ξαναχτυπήστε ελαφρά
  • Βάλτε βούτυρο σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω τα 20 γραμμάρια ζάχαρη
  • Πλύντε και σκουπίστε τα κεράσια, τοποθετήστε τα στο βουτυρωμένο ταψάκι
  • Περιχύστε το μείγμα από πάνω -Ψήστε για 30 λεπτά, όταν κρυώσει λίγο γαρνίρετε από πάνω με ζάχαρη άχνη

<!–

–>

ΠΗΓΗ