Κλαφουτί με κεράσια
Εμβληματική συνταγή της γαλλικής κουζίνας οι τάρτες με φρούτα.
Το κλαφουτί με κεράσια, δηλαδή τάρτα χωρίς ζύμη, μπορεί να σερβιριστεί κρύα, χλιαρή ή και ζεστή, ανάλογα με την περίπτωση.
Υλικά
- 500 γραμμάρια κεράσια μαύρα
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη +20 γραμμάρια για το ταψάκι
- 75 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά του καφέ ρούμι
- 1 μπαστούνι βανίλια
- 1 μικρό ποτηράκι γάλα
- 20 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε μπολ χτυπήστε τα αυγά καλά, με αυγοδάρτη, προσθέστε τη ζάχαρη (100 γραμμάρια), χτυπήστε
- Προσθέστε το αλεύρι, χτυπήστε -Ανοίξτε το μπαστούνι βανίλιας, πάρτε τα μαύρα σποράκια, ρίξτε τα στο μείγμα -Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρούμι και ξαναχτυπήστε ελαφρά
- Βάλτε βούτυρο σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω τα 20 γραμμάρια ζάχαρη
- Πλύντε και σκουπίστε τα κεράσια, τοποθετήστε τα στο βουτυρωμένο ταψάκι
- Περιχύστε το μείγμα από πάνω -Ψήστε για 30 λεπτά, όταν κρυώσει λίγο γαρνίρετε από πάνω με ζάχαρη άχνη
<!–
–>