Κλασικό μιλφέιγ σοκολάτας


Υλικά (για 8 μερίδες
2 φύλλα σφολιάτας

ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Κρέμα

300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

200 γρ. κρέμα γάλακτος γύρω στο 35% λιπαρά

3 κρόκοι αυγών

1 αυγό ολόκληρο

120 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κορν φλάουρ

80 γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία

Φτιάχουμε την κρέμα: Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μέχρι να ζεσταθεί, χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους, το ολόκληρο αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ψιλοκόβουμε μέσα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ την κουβερτούρα. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα του γάλακτος, προτού πάρει βράση, ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Οταν πάει να κοχλάσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει και να ενσωματωθεί η σοκολάτα.

Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα σε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος (π.χ. ταψί) για να κρυώσει γρήγορα και ομοιόμορφα. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μην πιάσει κρούστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά.

Ξεδιπλώνουμε και απλώνουμε τις σφολιάτες στα ταψιά. Τις τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι. Και τις ψήνουμε για 1 ώρα. Στα 30 λεπτά τις τουμπάρουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Υστερα κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες το κάθε φύλλο. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ για να αφρατέψει.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ασυγοδάρτη. Συνθέτουμε δύο μεγάλα μιλφέιγ με 3 τρία στρώματα φύλλου το καθένα, χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα κρέμας για το καθένα. Πατάμε ελαφρά τα πάνω φύλλο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.



Πηγή