Μαγειρεύουμε πρώτη μια από τις σοκολατένιες συνταγές του νέου τεύχους του περιοδικού «Ζάχαρη & Αλεύρι» που κυκλοφορεί την Παρασκευή 22/2 στα περίπτερα.

Υλικά«Ψωμάκια»

150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη

5 κρόκοι αυγών

5 ασπράδια αυγών

1 ολόκληρο αυγό

120 γρ. (1 κοφτή κούπα) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γρ. (1/2 κούπα) κορν φλάουρ

Γέμιση

500 γρ. (2 γεμάτες κούπες) τυρί κρέμα

60 γρ. (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη

150 γρ. (3/4 κούπας) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Σιρόπι

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

χυμός από μισό λεμόνι

Γλάσο

280 γρ. κουβερτούρα 50-55%, σε μικρά κομμάτια

250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. γλυκού μέλι

Διαδικασία

«Ψωμάκια»: Κρατάμε στην άκρη 4 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό, και τα χτυπάμε με το σύρμα για 10-15 λεπτά, έως ότου αφρατέψουν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή, γυαλιστερή μαρέγκα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ. Αφού αναμειχθούν, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή φαρδιά μύτη και σχηματίζουμε μικρά κοκ διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαμαρίνες καλυμμένες με αντικολλητικό χαρτί. Θα βγουν περίπου 40. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Γέμιση: Στο μίξερ χτυπάμε ελαφρώς όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα. Ενώνουμε ανά δύο τα κοκ, κολλώντας τα με λίγη από την κρέμα και φτιάχνοντας σάντουιτς.

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το σιρόπι και σε αυτό βουτάμε προσεκτικά την επάνω πλευρά των ήδη γεμισμένων κοκ.

Γλάσο: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει την αποσύρουμε και προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε, να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο γλάσο. Το βάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο, να πήξει ελαφρώς, και σε αυτό βουτάμε τα κοκ από την πλευρά που πριν βουτήξαμε στο σιρόπι.


Πηγή