Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια

250 γρ. τριμμένη φέτα

2 αυγά χτυπημένα

1 φλ. του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλ. του τσαγιού αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε τα κολοκυθάκια και ξύνουμε την φλούδα τους. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα κόβουμε στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγιστούν μία ώρα. Μετά το πέρας της μίας ώρας, τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε την φέτα, τα αυγά, την τριμμένη φρυγανιά τον μαϊντανό, το πιπέρι και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη δεν σφίξει αρκετά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή και αλεύρι. Με τα χέρια μας πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και αφού τους αλευρώσουμε, τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί, ώστε να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.

vita.gr


Πηγή