Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι, ελαιόλαδο και φέτα, Απλή, ελαφριά και πεντανόστιμη.
Υλικά
800 gr τρυφερά κολοκυθάκια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
2 καρότα χοντροτριμμένα
200 gr στραγγιστό γιαούρτι
5 αυγά
3 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
250 gr φέτα σε χοντρά τρίμματα
50 gr κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
150 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο επιπλέον για το ταψί
πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα στύβουμε καλά, να αποβάλουν τα περιττά υγρά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κολοκύθι, τη φέτα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κεφαλογραβιέρα, τον άνηθο, το δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το καρότο και ανακατεύουμε.
Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι αναδιπλώνοντας απαλά μέχρι να χαθεί μέσα στο μείγμα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι 20 x 30 εκ.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματά του. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνειά του με κουτάλι.
Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί στο κέντρο και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
Την αφήνουμε να κρυώσει προτού την κόψουμε και τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Πηγή
















