Κολοκυθόπιτα


Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κιλό κίτρινα κολοκύθια
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι γλασέ
1 κουτάκι φύλλο για πίτα

Εκτέλεση

-Πλένετε τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε

-Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γί΄νουν πολτός

-Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα

-Αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε και το ρύζι

-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο

-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι

-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Απλώνετε τη γέμιση

-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο

-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί

-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε

-Ραντίζετε με βούτυρο

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.
comments powered by Disqus

govastileto.gr

The post Κολοκυθόπιτα appeared first on agrinio24.com.