Μέτριας Δυσκολίας / Μερίδες: 4-6 / Προετοιμασία: 20′ / Χρόνος: 35′-40′
Υλικά
- 1 κιλό (καθαρό βάρος) κολοκύθα, σε κύβους 3 εκ. Πώς καθαρίζουμε την κολοκύθα; Κολοκυθομυστικά
- 450 ml γάλα καρύδας
- 750 ml ζωμός κότας ή νερό
- 3 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κάρι, τη σόγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και τον δυόσμο και σερβίρουμε.