Κορμός με σοκολάτα, ταχίνι και μέλι

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μία νηστίσιμη συνταγή που θα θελήσετε να τα εντάξετε γενικότερα στο διατροφολόγιο σας και σίγουρα θα τα αγαπήσετε όσο κι εμείς.

Υλικά

450 γρ. ταχίνι

200 γρ. μέλι

200 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

150 γρ. δημητριακά ολικής

80 γρ. Cranberries

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα στα 800 watt. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1,5 λεπτό ή σε μπεν μαρί μέσα σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού. Προσθέτουμε και τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να καλυφθούν από το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα δημητριακά, τα cranberries και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό. Τυλίγουμε και σφίγγουμε. Καλύπτουμε το ρολό με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-6 ώρες.



Πηγή