Υλικά για 4-6 άτομα
Για το παντεσπάνι
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια
- 1/4 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- Λαδόκολλα
Για τη γέμιση
- 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια κεράσια σε κονσέρβα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Αρχικά βάλτε σε μπεν μαρί 200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λιώστε την κουβερτούρα.
- Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα.
- Στη συνέχεια ρίξτε στη σοκολάτα 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το μείγμα από τους κρόκους. Ανακατέψτε καλά και μετά ενώστε το μείγμα με τη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις.
- Πασπαλίστε με το κακάο πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα.
- Βάλτε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίξτε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί.
- Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρέστε το από το φούρνο και γυρίστε το ανάποδα.
- Ακουμπήστε τον κορμό πάνω στη λαδόκολλα με το κακάο.
- Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
- Τυλίξτε ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνετε λίγο στην άκρη για να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Χτυπήστε την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος μέχρι γίνει πηχτή σαντιγί.
- Στη συνέχεια απλώστε τη σαντιγί πάνω απ’ το παντεσπάνι (φροντίστε να είναι κρύο) και μετά απλώστε τη λίγη γέμιση απ’ τα κεράσια.
- Τυλίξτε προσεκτικά από άκρη σε άκρη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πασπαλίστε με κακάο ή άχνη ζάχαρη και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.