Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς
Υλικά
Για 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια
- 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 250 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη,
Πηγή:tsekouratoi.gr