Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

 

Υλικά
Για 4-6 άτομα

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα φυστίκια
  • 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη,

 

 

 

 

 

 

Πηγή:tsekouratoi.gr