Σε μετακινήσεις έμπειρου ιατρονοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού προχωρά η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, από τα δημόσια νοσοκομεία προς στις δύο ιδιωτικές κλινικές, που επιτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή.
Παρά την εκπαίδευση πάνω στη νοσηλεία των περιστατικών Covid, στην οποία υποβλήθηκε το προσωπικό της κλινικής “Σαραφιανός” μέσα στο Σαββατοκύριακο, κρίθηκε ότι αυτό δεν επαρκεί κι έτσι το Υπουργείο Υγείας και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, προχωρά στην μετακίνηση προσωπικού από τα Δημόσια Νοσοκομεία, στα επιταγμένα ιδιωτικά.
Συγκεκριμένα, μετακινεί 11 άτομα, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό από το νοσοκομείο “Παπανικολάου” και “Άγιος Δημήτριος” προς την ιδιωτική κλινική “Σαραφιανός”, για όσο διάστημα διαρκεί η επίταξη.
Δείτε το σχετικό έγγραφο της 4ης ΥΠΕ:
ΠΟΕΔΗΝ: “Πρόσχημα” η “εκπαίδευση του προσωπικού
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην μετακίνηση του προσωπικού για λόγους εκπαίδευσης, όπως επικαλείται η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτή είναι προσχηματικοί.
Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει την απόφαση “απαράδεκτη”: “Ποιος σκέφτηκε να μετακινήσει προσωπικό της νοσηλευτικής υπηρεσίας και άλλων υπηρεσιών από τα νοσοκομεία “Παπανικολάου”, “Άγιος Δημήτριος” που έχουν τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό. Από τη μία καλωσορίζουμε εθελοντές και από την άλλη μετακινούμε υποχρεωτικά υγειονομικούς στον ιδιωτικό τομέα. Δεν είναι για “εκπαίδευση” όπως ανακοινώνουν αλλά για “παροχή εργασίας”. Αυτό δεν είναι επίταξη. Οι ιδιωτικές κλινικές επιτάχθηκαν για να αντιμετωπίσουν περιστατικά κορωνοιου και θα αποζημιωθούν από το κράτος. Ως εκ τούτω οφείλουν να διαθέτουν το επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για την ασφαλή νοσηλεία περιστατικών κορωνοιου”, αναφέρει η Ομοσπονδία των Εργαζομένων.