Υπέροχη συνταγή για κοτόπουλο, την βρίσκουμε σε όλα τα καλά εστιατόρια. Το μυστικό της συνταγής είναι οι ποιοτικές μουστάρδες.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά θυμάρι (ψιλοκομμένο, αν είναι φρέσκο)
  • 1/4 φλυτζανιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι ροδίστε το κοτόπουλο σε μεσαία φωτιά με το ελαιόλαδο -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ροδίστε για 6 λεπτά, βάλτε στην άκρη
  • Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και το κρεμμύδι και ροδίστε για 10 λεπτά ώσπου να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι, ροδίστε για ακόμη 1 λεπτό
  • Προσθέστε το κρασί, ανακατέψτε να πάρει αρώματα το μείγμα
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τις δύο μουστάρδες, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέστε και το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφήστε να σιγοβράσει για 5-9 λεπτά
  • Ετοιμο! Σερβίρετε με μπρόκολο και κινόα, όχι τηγανητά

Πηγή