Είναι ένα πολύχρωμο πιάτο και πολύ υγιεινό. Επιλέξτε φρέσκα και βιολογικά προϊόντα.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 2 κόκκινες πιπεριές + 1 πράσινη + 1 κίτρινη
- 12 μικρές πατάτες baby
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο μπούκοβο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ώριμες ντομάτες
- Ρίγανη, πάπρικα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Μαύρες και πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση
- Πλύντε και κόψτε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόψτε κρεμμύδια και σκόρδα
- Καθαρίστε τις πατατούλες -Αν δεν έχετε baby, κόψτε σε κομμάτια τις μεγαλύτερες
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο, ροδίστε καλά το κοτόπουλο και βάλτε το στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο -Προσθέστε στο τέλος τις ντομάτες, κομμένες, ροδίστε καλά
- Προσθέστε το κοτόπουλο, το μπούκοβο, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά, να πάρει αρώματα
- Ρίξτε τότε τις πατάτες, λίγο νερό και αφήστε να σιγοβράσει, με σκεπασμένο το τηγάνι, για 25-30 λεπτά
- Προς το τέλος της βράσης ρίξτε πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
<!–
–>
Πηγή