1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλυτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1/2 πακέτο κριθαράκι
αλάτι και πιπέρι
1 κότα
1/2 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλυτζάνια νερό

Εκτέλεση

-Αλατοπιπερώνετε την κότα και την κόβετε σε μερίδες

-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει

-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι

-Προσθέτετε την κότα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ροδίσει

-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ

-Αλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί

-Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί

-Βράζετε 2 φλυτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί

-Αλατοπιπερώνετε

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει

-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλίσει

-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι