Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- Λίγο κονιάκ
- 1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τεμαχίζετε το κοτόπουλο στα τέσσερα, αλατοπιπερώνετε και το χαράζετε.
- Ανακατεύετε το κονιάκ με το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε το ξύσμα.
- Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και προσθέτετε λίγο στο ταψί.
- Ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά στους 120 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει μια κόκκινη κρούστα.
- Κάθε τόσο αλείφετε το κρέας με το μείγμα πορτοκάλι-κονιάκ.