Κοτόπουλο piccata





Κλασικό ιταλικό πιάτο το κοτόπουλο με κάπαρη, βούτυρο και λεμόνι.

Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλο και χωρίς λίπη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1/4 φλυτζανιού χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας κάπαρη
  • Λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίστε ελαφρά το κοτόπουλο, τυλίξτε το σε αλεύρι
  • Ροδίστε το κοτόπουλο σε τηγάνι, με το ελαιόλαδο, για 15 λεπτά συνολικά -Δεν έχει άλλο ψήσιμο
  • Βάλτε το στην άκρη
  • Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξτε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο -Αφήστε να σιγοβράσει για λίγο, να χυλώσει ελαφρά
  • Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε την κάπαρη, ανακατέψτε καλά
  • Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, γυρίστε το από τις δύο πλευρές όμορφα, έτοιμο!

iefimerida.gr