Η συνταγή θέλει βούτυρο, χυμό λεμονιού, σκόρδο και τσίλι. Μη φοβάστε τα υλικά, δοκιμάστε.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο, κατά μήκος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Σε βαθύ μπολ τοποθετήστε το κοτόπουλο, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο -Αφήστε μισή ώρα
  • Στραγγίστε, κρατήστε τα υγρά, σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά
  • Βάλτε το κοτόπουλο στην άκρη
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέστε το μείγμα χυμού-μπούκοβο -Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
  • Ρίξτε το βούτυρο και ροδίστε ακόμη 3 λεπτά -Αν θέλετε πιο παχιά γεύση, ρίξτε εδώ ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ταψάκι βάλτε το κοτόπουλο και ρίξτε την σάλτσα από πάνω -Ψήστε για 8 λεπτά
  • Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

<!–

–>

Πηγή