Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κιλό πατάτες baby
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ξεκινήστε την προετοιμασία για το κοτόπουλο. Γεμίστε με τα λεμόνια κομμένα στη μέση και 2 σκελίδες σκόρδο την κοιλότητα του κοτόπουλου. Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα ταψί, βάλτε τις φέτες λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 σκελίδες σκόρδο κι απλώστε τις πατάτες baby γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέστε το λευκό κρασί και το νερό.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λεμόνια. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, αλείψτε με το ζουμάκι του και αφήστε για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί.