2 φιλέτα κοτόπουλο, σε χοντρές ροδέλες
5 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα, σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κίτρινη, σε χοντρά καρέ
1 πιπεριά κόκκινη, σε χοντρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 κρεμμύδι σε μεγάλα καρέ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ή κόλιανδρο φρέσκο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
2 κουτ. γλυκού σόγια σος
5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσάμικο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά αναμιγνύετε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με τη σόγια σος και περνάτε το κοτόπουλο από το μίγμα.
Το αφήνετε για είκοσι λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια το στραγγίζετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάρα πολύ καλά μέχρι να κάψει.
Στη συνέχεια ρίχνετε το λάδι, αμέσως μετά το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και συνεχίζετε για μισό λεπτό το σοτάρισμα.
Συνεχίζετε ρίχνοντας και το σκόρδο. Ανακατεύετε για λίγο ακόμα.
Ρίχνετε τη σόγια από το μαρινάρισμα, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς για άλλο μισό λεπτό.
Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον ανανά και τον μαϊντανό ή το κόλιανδρο.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Πηγή