Βγάζετε από το κουνουπίδι τα φύλλα και το κοτσάνι και το χωρίζετε σε μικρά κομμάτια που τα βάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή περίπου ώρα.
Στη συνέχεια τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε.
Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε τις ντομάτες.
Όταν η σάλτσα πάρει βράση ρίχνετε το κουνουπίδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφού τα ανακατέψετε ελαφρώς τα αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα για 25-30 λεπτά.