Προετοιμασία: 45΄, Ψήσιμο: 35΄

Yλικά (για περίπου 1.300 γρ) 

  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη + μπόλικη επιπλέον, για την επικάλυψη
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 1 κρόκος αυγού
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλιας (βανιλίνη)
  • 10 ζελεδάκια (καραμέλες), σε κομματάκια ή 200 γρ. μπιλίτσες σοκολάτας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.

Ρίχνουμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ και τα χτυπάμε για 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ζελεδάκια, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα ζελεδάκια στο μείγμα ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή σπάτουλα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου (φροντίζουμε να είναι, όσο γίνεται, στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 35 λεπτά. Αφήνουμε να γίνουν λίγο χλιαροί.

Βάζουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρολάρουμε εκεί έναν-έναν τους κουραμπιέδες ώστε να καλυφθούν εξ ολοκλήρου.

Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και κοσκινίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

kathimerini.gr





Πηγή