Κρεμώδης κοτοσαλάτα
Υλικά
120 γραμ. στήθος κοτόπουλο
3 στικς από σέλερι ψιλοκομμένα
1/3 φλιτζανιού μαγιονέζα
¼ φλιτζανιού γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Γεμίστε μία μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το κοτόπουλο. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει, 10 με 12 λεπτά. Αν δεν έχετε χρόνο, αγοράστε έτοιμο ψητό στήθος κοτόπουλου. Όταν κρυώσει, κόψτε το σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το όλο μαζί.
Ψιλοκόψτε το σέλερι και προσθέστε το στο μείγμα με το μαϊντανό.
Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στη φαντασία σας. Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, ξηρούς καρπούς, φέτες μήλου ή αχλαδιού, βασιλικό, μέντα και ό,τι άλλο ταιριάζει στις γεύσεις σας.