Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη γέμιση
- 2 φλιτζάνια βρασμένο και κομμένο κοτόπουλο
- ½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα και σοταρισμένα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
Για τις κρέπες
- 4 μεγάλα αβγά
- 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 6-7 κουταλιές του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
- Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
- Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.
- Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.
- Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.
Για τη γέμιση
- Βράζετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το κόβετε σε κύβους.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά.
- Βάζετε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το μισό τυρί, τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
- Γεμίζετε τις κρέπες με αυτό το μείγμα και τις τυλίγετε.
- Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μεγάλο πυρέξ.
- Περιχύνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο.
- Βάζετε τις κρέπες να ψηθούν στο φούρνο για 30 λεπτά.