Φιστίκια + ανθόνερο + μέλι = κλασική μεσογειακή λιχουδιά.

Γνωστή στον αραβικό κόσμο ως αταΐφ, η κρέπα αυτή στην Παλαιστίνη τρώγεται ως πρωινό.

Για 4 κρέπες:

  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σκάρτη πρέζα αλάτι
  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • μέλι για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Ανοίξτε ένα πηγαδάκι στη μέση και ρίξτε τα αυγά.
  • Ρίξτε αργά και το γάλα και το ανθόνερο.
  • Ανακατέψτε ώστε να έχετε ένα ομοιογενές, ρευστό κουρκούτι.
  • Λαδώστε μια κρεπιέρα (ή τηγάνι) με ελάχιστο λάδι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξτε αρκετό μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κρεπιέρας και ψήστε για 2-3′, ή μέχρι οι άκρες της κρέπας να σταθεροποιηθούν.
  • Γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 2-3′.
  • Μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο, όσο ψήνετε και τις υπόλοιπες.
  • Σερβίρετε τις κρέπες με μέλι και φιστίκια.

Η συνταγή είναι της Salma Hage (www.salma-hage.com).

iefimerida.gr