Φιστίκια + ανθόνερο + μέλι = κλασική μεσογειακή λιχουδιά.
Γνωστή στον αραβικό κόσμο ως αταΐφ, η κρέπα αυτή στην Παλαιστίνη τρώγεται ως πρωινό.
Για 4 κρέπες:
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σκάρτη πρέζα αλάτι
- 200 ml γάλα
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. ανθόνερο
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- μέλι για το σερβίρισμα
- 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, σπασμένα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι. Ανοίξτε ένα πηγαδάκι στη μέση και ρίξτε τα αυγά.
- Ρίξτε αργά και το γάλα και το ανθόνερο.
- Ανακατέψτε ώστε να έχετε ένα ομοιογενές, ρευστό κουρκούτι.
- Λαδώστε μια κρεπιέρα (ή τηγάνι) με ελάχιστο λάδι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε αρκετό μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κρεπιέρας και ψήστε για 2-3′, ή μέχρι οι άκρες της κρέπας να σταθεροποιηθούν.
- Γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 2-3′.
- Μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο, όσο ψήνετε και τις υπόλοιπες.
- Σερβίρετε τις κρέπες με μέλι και φιστίκια.
Η συνταγή είναι της Salma Hage (www.salma-hage.com).
iefimerida.gr