Έβγαιναν για αχινούς για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην όμως βρέθηκαν ενώπιον ανδρών του Λιμενικού και τους περιμένει … πρόστιμο! Ο λόγος για δύο άνδρες από το Ηράκλειο που χθες εντοπίστηκαν,μετά από καταγγελία, σε παραλία στο Σίσσι να ψαρεύουν αχινούς, χωρίς να έχουν επαγγελματική άδεια.

Μάλιστα ούτε το όριο που τίθεται από το νόμο για τους ερασιτέχνες δεν τήρησαν, καθώς αν και το όριο για τους ερασιτέχνες επιτρέπει ως 20 αχινούς ημερησίως, στην κατοχή των δύο βρέθηκε 15πλάσιος αριθμός – πάνω από 300!

Ο ένας εκ των δύο, περίπου 60 ετών, απευθυνόμενος στους άνδρες του Λιμενικού, εξήγησε ότι είναι άνεργος και μαζεύει αχινούς για να ζήσει και να βοηθήσει πρόσωπο της οικογένειάς του που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, ωστόσο τηρουμένων των προβλεπόμενων διαδικασιών αναμένεται να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο, τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαϊτάκης το πρόστιμο ξεκινάει από 300 ευρώ ενώ για περιπτώσεις παράνομης αλιείας τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και τις 30.000 ευρώ, ωστόσο κάθε περιστατικό εξετάζεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση.

Πηγή : cretalive.gr