Ένας φόνος που έμελλε να αποκαλυφθεί μετά την κηδεία και την ταφή του θύματος. Ένα ύπουλο δολοφονικό χτύπημα που αρχίζει να φωτίζεται. Ένα σκοτεινό σχέδιο που αποκαλύπτεται μέσα από βίντεο ντοκουμέντα και μαρτυρίες που αξιολογούνται με προσοχή. Η Ιεράπετρα παραμένει ανάστατη και περιμένει τις τελικές απαντήσεις.

Το Live News ξετυλίγει τα δραματικά με τη βοήθεια ανθρώπων που τα έζησαν από κοντά. Από τη στιγμή που ο 65χρονος Γερμανός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που έμενε, μέχρι την ώρα που δόθηκε εντολή για εκταφή και αποκαλύφθηκε η δολοφονία του.

Όλοι στην τοπική κοινωνία, όπως λέει στο Live News η μητέρα της 35χρονης κοπέλας που τον φρόντιζε, απέδωσαν τον θάνατό του, στην ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Κανείς αρχικά δεν έκανε δεύτερες σκέψεις.

Η κόρη της, όπως λέει, επισκέφθηκε για τελευταία φορά τον άτυχο άντρα το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου και έφυγε στις 20:00 το βράδυ. 20 λεπτά μετά καταγράφηκε να μπαίνει ένα από τα 4-5 άτομα που έκανε παρέα και μιλούσε καθημερινά στο τηλέφωνο. Το επόμενο πρωί, ο 65χρονος Γερμανός εντοπίστηκε νεκρός.

«H κόρη μου δεν ήξερε τίποτα, αν είχε λεφτά, τίποτα», τόνισε η μητέρα της 35χρονης κοπέλας που φρόντιζε τον 65χρονο.

Ο άντρας που τον επισκέφθηκε κι πλέον κατηγορείται για τη δολοφονία, φορούσε εκείνο το βράδυ γάντια στα χέρια, μάσκα στο πρόσωπο και κουκούλα στο κεφάλι. Αν και οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις και τη φωνή του, εκείνος αρνήθηκε ότι επισκέφθηκε τον 65χρονο. Κάτι που έβαλε την αστυνομία σε σκέψεις.

Η εντολή για εκταφή και η μεγάλη ανατροπή

Μετά την εκταφή, διαπιστώνεται πως ο 65χρονος δολοφονήθηκε. Ο 45χρονος άντρας συλλαμβάνεται με μια σειρά από στοιχεία να τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και η φωνή του που ακούγεται, η εμφάνισή του με γάντια και κουκούλα, οι ισχυρισμοί του για εκείνη τη νύχτα, ότι βρισκόταν για ψάρεμα και όχι στο σπίτι του θύματος, αλλά και οι κινήσεις που διαπιστώθηκαν ότι έκανε τις επόμενες μέρες, για έκδοση διαβατηρίου.

Η κοπέλα που πρόσεχε τον 65χρονο Γερμανό γνώριζε τον άντρα που πλέον κατηγορείται για το έγκλημα από τον ίδιο. Οι δυο τους έκαναν παρέα και μιλούσαν το τελευταίο διάστημα καθημερινά.

Γιατί όμως να θέλει κάποιος να σκοτώσει έναν άνθρωπο ανήμπορο που έδινε μάχη με τον καρκίνο; Τι μπορεί να ήθελε να κρύψει και αποφάσισε να βάψει τα χέρια του με αίμα;

Το θύμα που είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Ιεράπετρα το περασμένο καλοκαίρι φέρεται να είχε πουλήσει ένα ακίνητο στη Γερμανία κι να είχε χρήματα. Με πολλούς στη τοπική κοινωνία να επαναλαμβάνουν πως ο 65χρονος είχε δανείσει χρήματα σε φιλικά του πρόσωπα.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως είναι αθώος. Πως εκείνο το βράδυ ούτε είδε, ούτε μίλησε με τον 65χρονο Γερμανό. Κάτι πάντως που διαψεύδεται από τις κάμερες στο σπίτι.

Ο 45χρονος κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί. Σε μια υπόθεση θρίλερ που έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία και κεντρίζει το ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες ακόμα και γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

«Μετά ακούστηκε (το θύμα) να λέει…»

Φίλος του 65χρονου άντρα με καταγωγή από την Γερμανία μίλησε στο Live News κι ανέφερε:

«Εμείς κουβεντιάζαμε τακτικά μαζί και μου έλεγε όλη την ιστορία της ζωής του. Έχει κάμερα στο σπίτι του. Η κάμερα τον έγραψε να λέει «Έλα στον θείο» και μετά ακούστηκε (το θύμα) να λέει «Ω». Σπίτι και ό,τι είχε στη Γερμανία, 100 χιλιάρικα μου είπε ότι το πούλησε. Το πούλησε για να κατοικήσει εδώ. Στην τράπεζα τα είχε, που τα είχε δεν ξέρω. Τον σκότωσε για να του πάρει τα λεφτά του. Γιατί τον σκότωσε για πλάκα; Τα λεφτά που είχε, μπορεί να είχε φάει και καμιά 10 χιλιάρικα αλλά είχε ποσό. Πιστεύω ότι τον άνθρωπο τον ”έφαγαν” για τα λεφτά».


Πηγή