Κροκ μεσιέ, το τοστ των Γάλλων


Εμβληματικό πρόχειρο φαγητό των Γάλλων. Σε όποιο καφέ και να μπεις σερβίρουν αυτό το πεντανόστιμο τοστάκι, με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί, χωριάτικο ή του τοστ
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες τυρί ειδικό για τοστ
  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο για από πάνω
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Περάστε το ψωμί στην τοστιέρα για να «σταθεί»
  • Ανάψτε το γκριλ στο φουλ
  • Απλώστε βούτυρο από την μία πλευρά
  • Τοποθετήστε πάνω το τυρί και το ζαμπόν
  • Σκεπάστε με την άλλη φέτα χωμί
  • Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
  • Περιχύστε το μείγμα πάνω από το τοστ -Ας ξεχειλίσει λίγο
  • Βάλτε τα τοστ στον φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά
  • Υπάρχει και το γυναικείο τοστ στη γαλλική κουζίνα, το croque madame, το οποίο διαφέρει γιατί έχει ένα αυγό στην επιφάνεια



Πηγή