Κροκ μεσιέ, το τοστ των Γάλλων
Εμβληματικό πρόχειρο φαγητό των Γάλλων. Σε όποιο καφέ και να μπεις σερβίρουν αυτό το πεντανόστιμο τοστάκι, με πράσινη σαλάτα.
Υλικά
- 4 φέτες ψωμί, χωριάτικο ή του τοστ
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 2 φέτες ζαμπόν
- 4 φέτες τυρί ειδικό για τοστ
- 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο για από πάνω
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Περάστε το ψωμί στην τοστιέρα για να «σταθεί»
- Ανάψτε το γκριλ στο φουλ
- Απλώστε βούτυρο από την μία πλευρά
- Τοποθετήστε πάνω το τυρί και το ζαμπόν
- Σκεπάστε με την άλλη φέτα χωμί
- Σε μπολάκι αναμείξτε το γάλα, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο
- Περιχύστε το μείγμα πάνω από το τοστ -Ας ξεχειλίσει λίγο
- Βάλτε τα τοστ στον φούρνο, στο γκριλ για 10 λεπτά
- Υπάρχει και το γυναικείο τοστ στη γαλλική κουζίνα, το croque madame, το οποίο διαφέρει γιατί έχει ένα αυγό στην επιφάνεια